Videón az új Lambo: ez már a Huracán V8-as, hibrid utódja lehet

2023.10.29. 06:18

A Lamborghini Aventador utdóját, vagyis a Revueltót már ismerjük, a Huracán utódjáról viszont még keveset lehet tudni. Az új modell már a célegyenesben lehet, hiszen már javában zajlanak az utcai tesztek.

Ezek már valószínűleg előszériás, vagy ahhoz nagyon közeli prototípusok. A Huracán utódját minden szögből megcsodálhatjuk az NCars Youtube-csatornájára felkerült videón.

Bár az autón még teljes álca van, a felvételeken jól látszik, hogy az újdonság az arányai alapján nagyon hasonlít a Huracánra. Bár már a jelenlegi modell arca is elég agresszív, az utód a jelek szerint erre is ráígér majd.

A részletekből az álca miatt kevés látszik, de ami mégis, az a Revuelto megoldásaira emlékeztet. Ilyen például a két hátsó lámpa között középen kivezetett, hatalmas kipufogó, a nagy oldalsó légbeömlők fazonja és az első lökhárító alakja is a V12-es Lambót idézi.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Lamborghini az újdonságba már nem a gyönyörűen éneklő V10-est szereli, hanem egy V8-ast. Biztosan gyors lesz, de közben szomorú, hogy egy újabb különleges motor tűnik el a piacról.

A Huracán utódjában nem csak egy benzinmotor lesz önállóan, hiszen a márka már korábban bejelentette, hogy annak a korszaknak vége. Ahogy a Revuelto is hibrid lett, úgy a Huracán utódja is szinte biztosan hibrid lesz.

A videón egy fedélen látszik is egy kis piktogram, ami erre enged következtetni, hiszen nagyfeszültségre figyelmeztet, tehát ahogy a Revuelto, úgy a kisebb Lambo is tölthető hibrid lesz.

Forrás: NCars