Vennél Abarthot, ha úgy nézne ki, mint egy BMW X4?

2023.10.31. 17:42

Az Abarth kimondottan a Fiat 500-asairól híres, Európában például jelenleg csak 595-öt és 696-öt lehet kapni, valamint az 500e-t. Viszont az Abarth számára van élet ezen a modellen kívül is, például Brazíliában.

Ugyanis a brazilok most lettek gazdagabbak egy Abarth SUV-kupéval, a Fastback-kel. Ez is egy Fiat modellen alapszik, ami ugyanúgy csak Latin-Amerikában kapható. A Fastback dimenzióiban leginkább a DS4-hez hasonlítható, külsőleg meg BMW X4-hez, és nem csak a SUV-kupé kivitele miatt.

A Fiat modellhez képest az Abarth verzió egy erősebb, 1,3 literes turbós motort kapott 185 lóerővel, 270 Nm nyomatékkal, és így minden pacira 7 kiló jut. Ezzel a 0-100-as sprintet 7,6 másodperc alatt teljesíti hatsebességes automata váltójával együtt. Végsebessége pedig 220 km/h-ban van limitálva.

Az Abarth Fastback a Fiat Fastbackhez képest sportosabb futóművet kapott, amely új rugókat, lengéscsillapítókat, elöl nagyobb stabilizátort, hátul pedig merevebb tengelyt jelent. A céghez illően ebből sem maradt ki a sportos kipufogórendszer, szóval durran, csattog, zörren, ahogy illik.

A legsportosabb módot poisonnek, vagyis méregnek nevezték el, és ennek egy gombot is szenteltek a kormányon - az oldal szerint ebben a módban érhető el az előbb említett 7,6 másodperces 0-100.

Gyárilag 18"-as felnik járnak a Fastbackhez, amelyek szélesebbek és könnyebbek, mint amit a Fiatra lehet kapni. A hátuljára kapott egy kis szárnyat is a sportosság kedvéért. Ezeken és a logón kívül más szembetűnő változást nem eszközöltek az autón.

Érdekesség, hogy Brazíliában jelenleg a Fastbackkel együtt csak két Abarth modell kapható és mindkettő SUV: a másik a Pulse, amit még tavaly dobtak piacra.

Az Abarth Fastback 159,990 brazil reáltól, vagyis átszámolva 11,4 millió forinttól indul. Ez pedig egészen barátinak hangzik, egy Abarth SUV-kupéhoz képest.