Mire elég 802 lóerő? Megküldték az S 63 AMG-t az Autobahnon

2023.11.06. 13:06

A jelenlegi S osztály legerősebb és legdurvább változata az S 63 AMG, amit tavaly év végén mutattak be, és láttuk is élőben. A 802 lóerős rendszerteljesítményű, összesen egészen szürreális, 1430 Nm-es csúcsnyomatékú szörnyeteg elméletileg pokoli durván megy. És gyakorlatilag?

Tavaly még annyira új volt a típus, hogy csak nézegethettük - a kétliteres C 63-at viszont próbáltuk is -, mostanra azonban már landolt pár darab az ügyfeleknél is. Volt olyan, aki kipróbálta, hogy mit tud a valóságban.

Forrás: AutoTopNL
Forrás: AutoTopNL

Egy ilyen autó terepe leginkább az autópálya, hiszen versenypályára túl nehéz. Éppen ezért az AutoTopNL kivitte a német autópályára, hogy megnézzék, mennyi a végsebessége. Gyárilag alapból a szokásos 250 km/h a limit, ami plusz pénzért 290-ig lehet feltolni.

Ebből az autóból sem hiányzott a limiter, de a feláras volt benne, amit végül valamivel túl is tudott lépni az S 63: 299 km/h-val tudtak hasítani a hatalmas Mercivel. Az viszont jól látszik, hogy menne jóval többet is, ereje bőven van hozzá. Szinte már felháborító, ahogy 802 lóerős AMG gyorsul: olyan, mintha soha nem fogyna el belőle a kraft.

A nulla-százra 3,3 másodperc a gyári adat, amit ideális körülmények között valószínűleg tud is, hiszen egy másik videóban simán összehoztak vele egy 3,5 másodpercet, mindenféle erőlködés nélkül. Hihetetlen számok ezek egy 5,34 méter hosszú, 2,6 tonnás luxusautótól.

Forrás: AutoTopNL