Megannyi kérdést vet fel ez a rögzítés

2023.11.07. 14:22

Mindannyian láttunk már autót tréleren, a rögzítésükkel azonban már jóval kevesebben szoktunk foglalkozni. Vannak helyes módszerek és megfelelő megoldások, amiket meg lehet tanulni, aki sokat szállít, pontosan tudja, hogy miként kell ezt jól csinálni. Ez most valami más.

Ez most itt egy merőben más, ellenben annál kevésbé jó megoldás, aminek az eredetéről nem tudunk semmit, az viszont tisztán látszik, hogy ez így nem nagyon jó.

Forrás: Ismeretlen
Forrás: Ismeretlen

A környezet alapján a kép az Egyesült Államokban készült, a tréleren autó pedig Ford Mondeónak látszik, amit ott Fusion néven forgalmaztak. A rögzítésével vannak gondok: két széles hevedert húztak át az autón felülről. Ez több szempontból sem szerencsés.

Egyrészt ha kellően ráhúzták az autóra, akkor az nem tesz jót a kaszni elemeinek, másrészt nem is tűnik túl fixnek ez a rögzítés, nincs semmin átfűzve a heveder. Előbbi azért is gond, hiszen ahhoz, hogy az autó stabilan a helyén maradjon a hevedernek a futómű ellen kell dolgoznia nagyjából addig, amíg már nem mozog az autó függőleges irányban.

Nem véletlenül a kerekeknél szokták megoldani az autók trélerhez rögzítését: a felni bírja a strapát, át is lehet rajta fűzni a spanifert, sőt, az autó futóművéhez sincs köze a dolognak. További plusz pont, hogy a kasznit sem bántja semmi, ha a kerekeknél kötik le az autót.

Mivel se az alkotót, se a kontextust nem ismerjük, így a miértekre se derült fény. Egyszeri, tapasztalatlan szállítót sejtünk a háttérben, aki rosszabb esetben meg van róla győződve, hogy ez így oké. Reméljük, hogy biztonságban eljutott a célig a furcsán rögzített Ford.

Forrás: Ismeretlen