Megbízhatósági lista érkezett Amerikából: a Ford az egyik véglet, a Toyota a másik

2023.11.07. 16:56

Az amerikai kereskedők a Toyota mellett Lexust, a Subarut, a Hondát és a Porschét tartják a legmegbízhatóbb márkának. 

Az Egyesült Államokban tevékenykedő újautó-kereskedők a Toyotát tartják a legmegbízhatóbb márkának üzleti partnereik közül és a Fordot a legkevésbé megbízhatónak – idézte az Autonews a 2023-as Kerrigan Dealer Survey kutatás eredményeit. IMG 2839

Az évente elkészített felmérésben idén először szerepelt az a kérdés, hogy melyik autógyártót látják a legstabilabb hátteret biztosító cégnek. 

Jó évet várnak

Az autókereskedők 48 százaléka a Fordot tartja a legkevésbé megbízható partnernek. Úgy vélik, hogy cég autóinak értékesítésével fognak a legkevesebbet keresni a következő években. A cég úgy reagált erre, hogy nagyra értékeli 3000 értékesítő partnerét és mindig figyelt azokra a visszajelzésekre, amelyek tőlük érkeztek. Ennek némileg ellentmond, hogy nemrégiben meglebegtették a közvetlen, internetes értékesítési modell bevezetésének lehetőségét. Ebben a kereskedőre csak az a feladat hárulna, hogy tesztautókat kínáljon és átadja a gyártó honlapján kiválasztott autót az ott szereplő áron a vásárlónak. A Nissanban az amerikai dealerek 43 százaléka nem bízik meg, a Chrysler-Dodge-Jeep-Ram négyessel szemben 39 százalékuk bizalmatlan.

A rangsor másik végén a Toyota látványos, 72 százalékos bizalmi indexet ért el. Utána a Lexus, a Subaru, a Honda és a Porsche következik. A Toyotában azt is értékelik a kereskedők, hogy megfontoltnak látják a cég stratégiáját, hogy többféle meghajtást kínálnak, köztük a hibrideket. Közben bíznak benne, hogy a Toyota megkezdi ledolgozni a villanyautós lemaradását. 

Az is kiderül a kutatásból, hogy az amerikai autókereskedők többsége jó évre számít 2024-ben. Úgy vélik, hogy vállalkozásuk értékesebbé válik. Többségük nagyobb profitra számít, és majdnem minden második bővíteni  karja szalonhálózatát.