Nem kapta meg az elsőbbséget, ezért megverte a két idős sértettet

2023.11.08. 12:43

A könnyű testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki két idős sértettel dulakodott a parkolóban, mert nem kapott elsőbbséget - írta az Ügyészség.

A vádirat szerint a sértettek 2023. február 26. napján a komáromi áruház parkolójában nem adták meg az elsőbbséget az éppen arra gépkocsival közlekedő szlovák állampolgárságú férfinak,  aki emiatt dühös lett. Az elkövető  feldúlt állapotban kiszállt a gépkocsijából, majd a neki háttal az üzlet felé sétáló, 66 éves sértett nő után szaladt, akinek először felhúzta a fejére a kabátja kapucniját, majd a hátánál fogva meglökte őt, mire az idős sértett a földre esett, és az arcát az aszfaltba ütötte. Az elkövető ezután a nő segítésére érkező 65 éves sértettel kezdett dulakodni, őt is legalább egyszer a bal szeme felett megütötte.

A koruknál és fizikai állapotuknál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen, szlovák állampolgárságú  férfival szemben a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

ezgif-3-df7d13a3a6.gif