300 lóerővel és Go-Kart üzemmóddal jön a legnagyobb sport-Mini

2023.11.09. 13:16

Az új generációs Mini Cooper és Countryman után most az utóbbi legsportosabb verzióját, a John Cooper Worksös (JCW) Countrymant mutatták be, ami egy 2 literes turbós négyhengeressel és összkerékhajtással lesz kapható.

A JCW Mini a sima Countrymanhez képest nagyobb légbeömlőket kapott az első lökhárítóra, valamint a hűtőrács és a motorháztető közötti panelen helyet kapott két bemélyedés, valószínűleg a jobb aerodinamika miatt. Az autó légellenállási együtthatója megmaradt 0,26-on, ami a crossover kategóriában átlag feletti. Az autó hátsó felén feltűnő változás a négy kipufogóvég a sportos megjelenés és hangzás kedvéért.

400 Nm és 300 lóerő maximális teljesítményre képes, a 0-100-as sprintet 5,4 másodperc alatt futja meg, végsebességét pedig 250 km/h-nál korlátozták. Mindezt többek között optimalizált dugattyúkkal és hajtókarokkal, valamint megerősített motortartó bakokkal és továbbfejlesztett kétcsatornás turbófeltöltővel érték el.

Gyárilag 19" vagy 20"-os felnikkel kapható, a gumiabroncsait pedig 30 milliméterrel 710 milliméter átmérőjűre növelték, szélességük pedig 245 milliméter.

Belterére továbbra is a minimalista, nappali-szerű kialakítás a jellemző, csak a JCW-ben a fekete és piros színek dominálnak.

Az újratervezett kapcsolósor öt egyedi kialakítású kapcsolón keresztül teszi elérhetővé a vezetési funkciókat. Minden másnak a nagyfelbontású, kör alakú, központi OLED kijelző ad helyet. A vezetési funkciók közé tartozik az új Cooperben megtalálható Go-Kart mód, ami igazából egy átnevezett sport (vagy sport+) mód.