Hogy állítasz meg egy 18 kerekű, menekülő kamiont?

2023.11.10. 13:40

Attól még, hogy egy jármű lassú, nem biztos, hogy könnyű lesz megállítani. Ezzel a problémával szembesültek Texas állam rendőrei, amikor két órán keresztül üldöztek egy 18 kerekű kamiont több városon keresztül.

A rendőrség először egy furcsán, dülöngélve közlekedő nyergesről kapott bejelentést. Úgy tűnik, a sofőr szándékosan ide-oda rángatta a kormányt, így billegtetve a fülkét. Ezzel a tevékenységével ráadásul akkor sem hagyott fel, amikor rendőrök vették üldözőbe. Hogy valaki miért csinál ilyesmit, nem tudjuk, minden esetre a sofőrnél talált metamfetaminnak bizonyára köze van a dologhoz.

Képernyőkép 2023-11-09 155215.png


A két órás üldözés alatt a sofőr számos szabálytalanságot követett el: megfordult egy ötsávos autópálya közepén, a forgalommal szemben haladt, és legalább négy balesetet is okozott.

A kamiont végül csak azután sikerült megállítani, hogy szöges útakadályokkal és jól irányzott lövésekkel kilyuggatták a kerekeit. Valószínűleg valami a motorral sem stimmelt, hiszen a megállítás után a jármű jókora olajtócsát eresztett.


Az 51 éves floridai sofőrt végül egyebek mellett kábítószer birtoklás és közúti veszélyeztetés vádjával tartóztatták le.