Melegellenes üzenettel hűtenek gyorshajtókat Pogányban: „Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban az b…zi!”

2023.11.14. 10:11

Mindenki gyorshajt, az önkormányzat tehetetlen, a rendőrség nem segít, a lakosok elkeseredtek, a falu zsák. Mi folyik itt Pogányban? :DD


Még a múlt hét végén jelent meg Pogány hirdetőtábláján egy nagy, fehér molinó, amelyen a következő szöveg olvasható:

„AKI 50-NÉL GYORSABBAN MEGY A FALUBAN, AZ B…ZI!"

A Baranya Vármegyei hírportál, megkérdezte a falu polgármesterét Juhász Zoltánt, hogy mégis hogyan került ki a felirat a falu határába. Pogány első embere azt a választ adta az újságíró kérdésére, hogy akkor sincs közük a tábla kirakásához, ha egyébként ők is így gondolják. "Nyilván, egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy BZI, még akkor sem, ha így gondoljuk".

Pogányban egyébként nagyon alacsony az átmenő forgalom, ezért az üzenet  gyaníthatóan a helyi lakosoknak szól, akik sűrűn száguldoznak az 1200 lelkes faluban. A polgármester szerint Pogányban senki sem tudja, vagy legalábbis nem árulja el, hogy ki volt az, aki kitette a feliratot. Az önkormányzat pedig nem riasztotta Ötvös Csöpit, vagy Kardos doktort, hogy nyomozzanak a Pogány Molino ügyében. Bár másnap leszedették a hirdetőtábláról a molinót, ettől függetlenül Juhász Zoltán szerint a probléma - vagyis a gyorshajtás - valós, ugyanis Pogány, bár zsáktelepülés, de tapasztalataik szerint mégis sok a gyorshajtó a faluban.

Az útfelületbe épített forgalomlassító rendszerek drágák, ezeket a falu nem tudja kigazdálkodni, ezért nemrég a rendőrséghez fordultak, akik azt mondták, hogy mivel a településen nincs átmenő forgalom, ezért ott nem tartanak sebességmérést. Korábban gondoltak arra is, hogy egy figyelemfelhívó, forgalomlassító demonstrációt tartanak, de ez egyelőre nem jött össze, így valószínű, hogy egy elkeseredett lakos tette ki a mai világban elfogadhatatlan üzenetet.

(via: bama.hu)