Egy vandál baltával vert szét vadiúj BMW-ket, Toyotákat és Mazdákat

2023.11.15. 12:43

Melbourne-ben egy férfi úgy döntött, hogy szétver több új autót, amik kereskedésekben várnak a vevőre. A célpontjai Mazdák, Toyoták és BMW-k voltak, a választott fegyver pedig egy balta.

A férfi kimérten, látszólag teljesen nyugodtan csapott le az autók szélvédőire és egyéb karoasszériaelemeikre. Több kereskedésben is járt, összesen 20 autót rongált meg.

Forrás: 7NEWS Australia
Forrás: 7NEWS Australia

Az eset az ausztáliai Melbourne egy Glen Waverley városrészében történt november másodikán, a reggeli órákban. A 20 autóban összesen minimum 100 ezer ausztrál dolláros, azaz közel 15 millió forintos kár keletkezett.

A lezúzott BMW között volt egy X1-es, minimum két X3-as, és egy igen különleges, ritka darab is, egy i8-as. Utóbbinál az anyagi kár különösen jelentősnek tűnik. A felvételek szerint a Mazdák közül a CX-30-asokra volt mérges, a Toyotánál pedig a pickupok nem voltak neki szimpatikusak.

Bár a férfit több kamera is rögzítette, eddig még nem kapták el. Annyit állapítottak meg róla, hogy körülbelül 175 centi magas, a haja göndör, és világosbarna melegítőt viselt. A rendőrség még keresi a vandált.

Forrás: 7NEWS Australia