Vennél új autót az Alzáról? Amerikában az Amazonról már lehet

2023.11.19. 09:58

Már eddig is volt együttműködés az online áruház és az autógyártó között, jövőre szintet lépnek. 

A jövő év második felétől kezdve az Egyesült Államokban az Amazon online kiskereskedelmi portálon is megvásárolhatók lesznek a Hyundai autói - írja a Reuters.  A vásárlók az interneten adhatják meg, melyik változatot kérik a típusokból, majd a helyi autókereskedők valamelyikénél vehetik át az autót.  A Reuters szerint a megállapodás kiterjeszti a két vállalat sok éve tartó együttműködését.

A vásárlók eddig virtuális sétát tehetnek a dél-koreai autógyártó amazonos autószalonjában, árkalkulációkat végezhettek, dealert kereshettek, de autóvásárlásra eddig nem volt módjuk.  Az üzlet része, hogy a Hyundai 2025-től integrálja autóiba az Amazon Alexa névre keresztelt asszisztensét biztosító rendszert.

Az Amazon nem árulta el, hány kereskedőt tudott bevonni az együttműködésbe, ami nem szolgálja azok érdekeit – derült ki az AP összefoglalójából. Kihagyja ugyanis őket a végső ár meghatározásából.

A cikkek szerint az Amazon nagy fába vágja a fejszéjét a virtuális autóértékesítés felvállalásával, ugyanis az Egyesült Államok legtöbb államában szigorúan szabályozzák, korlátozzák ezt a tevékenységet. Általában az a szabály, hogy az autókat csak az autógyártók saját dealerhálózatán keresztül lehet értékesíteni. Emellett az autósokat aggaszthatja, hogy olyan nagy értékű vásárlást intézzenek a virtuális autószalonban, mint egy autó beszerzése. Az Amazon azt ígéri, számos megoldást fog kínálni annak érdekében, hogy az autóvásárlás minél átláthatóbb legyen.