Önérzetes idióta miatt lett életveszélyes ez az előzés

2023.11.20. 11:14

Ismét tanulságos videó került fel, amin az látszik, hogy egy ártalmatlannak tűnő helyzetből hogyan lehet kimondottan veszélyeset csinálni, ha az egyik fél hülye.

A felvételt készítő, majd a BP-i autósoknak elküldő sofőr elkezdett előzni egy, a 7-es főúton nagyjából 75-tel haladó pickupot. Ezzel eddig semmi baj nem lenne, egy szemből érkezőnek azonban ez nem tetszett.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Az ellentétes irányból érkező Volkswagen sofőrje először vad villogásba kezdett, majd ráhúzta a kormányt a szabályosan előző sofőr autójára. A dühös volkswagenes nem aprózta el: oktatás közben a bal kerekeivel áttért a szembesávba. A videót készítő sofőr szerint a pickupos időben kapcsolt, és segített, hogy ne történjen baj, lehúzódott.

A felvétel készítője szerint az történhetett, hogy a Volkswagen sofőrje szabálytalannak vélte az előzést. Ez az ő oldaláról igaz is lenne, hiszen abból az irányból ezt tábla és záróvonal tiltja, szemből azonban nem, amit a záróvonal melletti szaggatott vonal is bizonyít. Az ilyen ingerült, önkéntes rendőrködés akár komoly balesethez is vezetetett volna, de szerencsére a többi érintett résen volt és kimozogták.

Forrás: BP-i autósok