Európa legnépszerűbb autója pedig...

2023.11.21. 06:11

Az európai piacon havi bontásban idén már több autó is volt első: vezetett már a Tesla Model Y is, most azonban egy sokkal olcsóbb típus tűnik nyerőnek.

James May most biztosan elégedetten mosolyog valahol, ugyanis a Dacia Sandero tűnik az októberi befutónak. Az adatok még nem véglegesek, de akkora a Sandero előnye, hogy szinte kizárt, hogy bármelyik másik autó beelőzze.

420A2895

A Dataforce által eddig elemzett tíz hónapban ez már a harmadik alkalom lesz, amikor a Dacia a legnépszerűbb modell. Az eddigi számok alapján októberben 21 139 Sandero talált gazdára Európában, a Renault Clio a második. Mindez ugyanannak a cégcsoportnak öröm, hiszen a Dacia is a Renault tulajdona.

DSCF4054

A Tesla Model Y ezúttal mindössze a huszonnegyedik helyet csípte meg, ami annak fényében kudarcnak tűnhet, hogy mennyire domináltak idén Európában. A Model Y összesen hat hónapon keresztül volt a legkelendőbb típus. A Sanderónak ez még csupán a harmadik nyerő hónapja.

DSCF6447

Még az is lehet, hogy a félévnyi első hely se lesz elég ahhoz, hogy a Model Y legyen az év végi első, a Sandero ugyanis most a teljes eladott darabszám tekintetében is az élre tört: Model Y-ból 183 799 darab kelt el eddig Európában, Sanderóból viszont egy hajszállal többet, 184 088 példányt adtak el.

Mindkét típus népszerűsége tökéletesen érthető. A Tesla egy jól használható, tágas modellt ad a konkurensekhez képest nagyon olcsón, a Dacia esetén pedig egy abszolútértékben is olcsó autóról beszélhetünk, ami ráadásul nem is néz ki rosszul és még praktikus is. Kíváncsian várjuk, hogy melyik lesz végül a nyerő.

Forrás: Automotive News