Egyre biztosabb, hogy nem lesz többé Top Gear

2023.11.21. 16:45

A BBC Top Gear című műsora határozatlan ideig nem tér vissza a tévéképernyőkre, miután Andrew „Freddie" Flintoff műsorvezető tavaly decemberben súlyosan megsérült forgatás közben. BBCközleményében úgy fogalmazott,hogy a műsort pihentetik .

A műsorvezető 2022 decemberében sérült meg a Top Gear tesztpályáján, ahol egy Morgan Super 3-mal borult fel nagy sebességnél és csúszott tovább a pályán. A műsorvezető és a mellette ülő is viselt bukósisakot, viszont Flintoff arca így is jelentősen megsérült, valamint a bordája is eltört.

Freddie Flintoffot a balesete után először idén szeptemberben láthatták nyilvánosan.
Freddie Flintoffot a balesete után először idén szeptemberben láthatták nyilvánosan.

A baleset után a BBC leállította a forgatást, és vizsgálatot indított, hogy a Top Gear betartott-e minden biztonsági előírást. Ennek márciusban lett eredménye, ami kimondta: „A Top Gear gyártásának független egészségügyi és biztonsági felülvizsgálata a korábbi évadokat vizsgálta, amely során megállapítható, hogy bár a BBC stúdió a műsor készítése során betartotta az előírt irányelveit és az iparág legjobb gyakorlatát folytatta, születtek olyan tanulságok, amelyeket szigorúan alkalmazni kell a jövőbeli Top Gear produkciókban.”

A BBC nemrég bocsánatot kért a műsorvezetőtől/volt krikettjátékostól, akit 9 millió font értékű kártérítésben részesítenek. A Top Gear utolsó epizódját tavaly december 19-én adták le, ami szám szerint a 33. évad 5. része volt. A BBC azóta már egy tartalmas cikket is írt, amelyben feldolgozta a Top Geart a kezdetektől.