Jön a megújult Hyundai Tucson, de ez nem az

2023.11.21. 12:37

A Hyundai brit részlege egy rövid közleményben bejelentette és bemutatta a ráncfelvarrott Tucsont, ami jövőre érkezik a globális piacokra, köztük az európaira is. Viszont Európa nem azt a modellt kapja, amit most bemutattak.

Nem szokás egy sajtóközleményt a végéről kezdeni, de számunkra éppen ott van a legfontosabb mondat: „A képeken látható Hyundai Tucson ezen változata nem kerül forgalomba Európában” (csak angolul, ugye). Az nem tisztázott, hogy nálunk ezáltal jelentősen más lesz-e a dizájn, vagy csak az adott szín-beltér kombináció nem lesz Európában elérhető – de valószínűleg az utóbbi lesz az igaz. Viszont a közlemény elején az olvasható, hogy az európai bemutatóra 2024 elején számíthatunk. Addig is nézzük, milyen Tucsonból maradunk ki.

A modell rajongói pedig megnyugodhatnak, ugyanis nem veszítünk sokat az esetleges nem európai facelifttel. Külsőleg alig változott valami, azt a keveset is az autó orrán kell keresnünk. A fényszóróin és a hűtőrácsán finomítottak. Az előbbinél a nappali menetfényekből eltűnt a legkisebb, alsó lámpatest, a többi pedig egységes méretű lett. Ennek megfelelően a hűtőrács is változott valamennyire.

Bal oldalt a régi, jobb oldalt az új.

Az érdemi változás inkább a beltérben történt. Többek között a műszeregység- és az infotainment kijelző már egy nagy képernyővé forrott össze, a klímapanel azonban még mindig külön van. A kormány kialakítása megkapta az újabb Hyundaiok dizájnját, valamint a szellőzők is máshova kerültek és a dizájnjuk is más. Egyedül talán az ajtókon látjuk a legkevesebb változtatást.

Bal oldalt a régi, jobb oldalt az új.

A Tucson jelenlegi, negyedik generációját 2020 szeptemberében mutatták be, az autóról pedig itt olvashatsz tesztet: