Bedrogozva, lopott Audival, álló rendőrautónak ütközött egy vezetéstől eltiltott férfi

2023.11.22. 11:14

Lekapcsolt lámpákkal, lopott autóval menekült éjszaka Budapesten egy kábítószer hatása alatt álló, vezetéstől eltiltott férfi. A XVIII. kerületben egy álló rendőrautónak ütközött, majd gyalog menekült volna tovább, de a rendőrök elfogták.

Egy eladásra meghirdetett Audi A6-ost vitt el „próbakörre” egy férfi 2023. november 17-én a fővárosban, de a kocsit nem vitte vissza a tulajdonosnak. A járműre a rendőrök november 20-án 1 óra 15 perckor a XVIII. kerület, Üllői úton figyeltek fel, és megpróbálták ellenőrizni – írta a police.hu.

Az Audi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, a sofőr a világítást lekapcsolva gyorsított, de a Ráday Gedeon utca kereszteződésében, a külső sávban üresen álló rendőrségi gépkocsinak ütközött.

Az Audit vezető férfi elszaladt, de a rendőrök egy közeli családi ház kertjében perceken belül elfogták. A kocsiban még hárman ültek, akik a helyszíni adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedtek. Egy alufólia-pakettban kevés kábítószergyanús anyag is előkerült az A6-osból, a menekülő sofőrnek pedig a drogtesztje is pozitív lett. Az Audit több mint kétnapos próbakörre vivő 24 éves V. Bencét a BRFK XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságon jármű önkényes elvételének, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettének és kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.