Kevesebb VW ID.3-at és Cupra Bornt gyártanak

2023.11.23. 06:16

A két testvérmodell, a Volkswagen ID.3 és Cupra Born ugyanazon a gyártósoron készül, a Volkswagen zwickaui gyárában. Eddig három műszakban gyártották őket, de a csökkenő kereslet miatt visszavesznek a termelés üteméből.

Egyelőre tesztüzemben álltak át a két műszakos termelésre, azt azonban nem tudni, hogy ez véglegesen így marad-e. Ezt a dpa német hírügynökségnek mondta a vállalat szóvivője - szúrta ki a villanyautosok.hu.

Forrás: Matthias Rietschel - Reuters
Forrás: Matthias Rietschel - Reuters

Tavaly októberben már csökkentették a gyártási volument, most pedig ott tartanak, hogy a két gyártósor közül csak az egyik üzemel. A zwickaui gyár csak elektromos autókat gyárt, és tízezer embert foglalkoztat.

A gyárban egyébként szünetel több típus gyártása is, de azokban esetekben az alkatrészhiányra és nem a visszaeső keresletre hivatkoznak. Utóbbi azzal is összefügg, hogy az alacsonyabb számban elérhető alkatrészeket az ID.7-hez tartogatják.

Az még kérdéses, hogy hogyan tovább, hiszen ezek aggasztónak tűnő körülmények. Egyes szakszervezetek is így látják, hiszen a csökkenő kereslet közvetetten a beszállótakat és a munkavállalókat is rosszul érinti.

Forrás: dpa / villanyautosok.hu