Koreai luxusban a dombokon, hegyeken át

2023.11.27. 17:53

A Hyundai almárkája, a Genesis már szorgosan dolgozik a GV70 crossover frissített változatán, de ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi modellel nem foglalkoznának. Ugyanis a koreai márka a terepjárók tuningolásával foglalkozó céggel, a Delta Geländesporttal közösen elkészítette a GV70 kimondottan off-roadozásra tervezett verzióját – ami jelenleg csak egy koncepció (sajnos).

A németországi Delta a 40. születésnapja alkalmából vágott bele az együttműködésbe, ami a Project Overland nevet kapta. Ennek során az autót 50 mm-rel megemelték, valamint nyomtávszélesítőket is szereltek rá, hogy elférjen a kerékjáratban a tuningcég saját, 18 colos felnije, amiken a Continental ATR gumiabroncsai vannak.

Emiatt a kasztnin is változtattak egy picit, a sárvédőperemet pár centivel szélesítették egy műanyag burkolattal. 

Az autó tetejére a tetőcsomagtartón kívül dupla LED fényhidat is felszereltek, valamint az első lökhártó oldalsó légbeömlői helyére is plusz fényszórók kerültek.

Az autóból (jelenleg) csak egy darabot készítettek, amit élőben az Esseni Autószalonon lehet majd megtekinteni december elsejétől december 10-ig.