Hamarabb érkezhet az új Nissan Leaf, mint gondoltuk

2023.11.29. 11:12

Még augusztus végén derült ki, hogy a Nissan Leaf harmadik generációja crossoverként (vagy SUV-ként) tér vissza közénk. Akkor még csak annyit árultak el, hogy az évtized második felében érkezik, de a mostani információk szerint nem biztos, hogy addig kell várni.

A Nissan legutóbbi rendezvényén jelentette be, hogy igenis komolyan gondolja, hogy Európában 2030-ra csak villanyautókat fog árulni. Ezt pedig legjobban azzal tudja bebizonyítani, hogy a nagy tervük első három modelljét a brit sunderlandi gyárukban fogják készíteni, amelyek a Qashqai, Juke és Leaf lesznek.

Ehhez viszont egy igen nagy, 3 milliárd font értékű beruházásba kezdenek a szigetországban. Az Automotive News Europe pedig egy belsős forrástól megtudta, hogy a tervezett három modell közül a Leaf jöhet a leghamarabb, ami akár már 2024-ben a piacra kerülhet. Ezt követi a Juke 2025-ben, aztán a Qashqai 2027-ben.

A talán hamarosan érkező új Leaf külseje egy, még 2021-ben bemutatott koncepció-autón fog alapulni; ez a Chill-Out.

Ilyesmi lehet a következő Leaf.
Ilyesmi lehet a következő Leaf.

A Chill-Outot három másik koncepcióval együtt mutatták be, amelyek a japán gyártó akkori villanyautó-átállási tervéhez járó elképzelése volt az autóik terén. Akkor az ötajtós crossoveren kívül bemutatták a Max-Outot, ami egy kabrió, a Surf-Outot, ami egy pick-up és a Hang-Outot, ami egy kompakt autónak tűnik.

3