Halálra gázoltak egy férfit saját autójával Vácon

2023.12.01. 06:17

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy járó motorral hátrahagyott autót akartak elvinni, eközben pedig elgázolták annak tulajdonosát, aki cselekményüket akarta megakadályozni.

A vádirat szerint az elkövetők alkalmi ismerősök voltak. 2022 október 2-ának éjszakáján, egy váci dohánybolt előtt ugyanabban a társaságban fogyasztottak alkoholt - írta az ügyészség.

Hajnali háromnegyed öt körüli időben érkezett a sértett gépkocsijával a dohánybolthoz, majd bement vásárolni, miközben az autót járó motorral, a két vádlottól pár méterre hátrahagyta.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

Miután a sértett bement a boltba, a két elkövető odalépett a járműhöz, abba beszálltak és el akartak onnan hajtani. A sértett a boltban ezt észlelte, kirohant az autóhoz és próbálta az elkövetők útját állni úgy, hogy a kocsi elé lépett. A vád szerint a járművet vezető elkövető azonban ennek ellenére gyorsított és így a sértett az autó motorháztetőjére került. Ekkor a kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd azután jobbra rántotta a kormányt és felhajtott a járdaszegélyre is, ahol az autó kissé megemelkedett. Az addig kapaszkodó sértett ekkor leesett a járműről a földre.

Az autót vezető elkövető ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközést követően mindkét vádlott kiugrott az autóból és a helyszínt gyalog elhagyták.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A sértettet olyan súlyos sérüléseket szenvedett a cselekmény következtében, hogy rövid idővel a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A Pest Vármegyei Főügyészség az autót vezető férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, míg a mellette ülő másik elkövetővel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat (A videóban a baleset pillanata nem látható).