Tesztkörre vitte a szerelő az Alfa Romeót, összetörte és lezúzott három másik autót

2023.12.06. 13:45

Amikor elviszed az autódat szervizbe, azt várod, hogy az átvételkor jobb lesz, mint előtte. Ezzel a hozzáállással mehetett vissza az az Alfa Romeo Giulia QV tulaj is a szerelőhöz, aki aztán egy Porsche tetején összetörve találta autóját.

Az autó tulajdonosa először Redditre töltötte fel a képeket az esetről csak annyi megjegyzéssel, hogy RIP my Alfa. Elmondása szerint csak kisebb javítások miatt vitte szerelőhöz az autót, majd a képeken látható állapotban kapta vissza.

RIP my Alfa
byu/Over_Inevitable6630 inAlfaRomeo

Nemcsak maga az 510 lóerős Alfa Romeo tört össze, de sikerült felugratni vele egy Porsche 911 tetejére. Végül nem ez, hanem egy Mercedes GLE állította meg az Alfát, viszont még azt is nekinyomta egy a túloldalán álló Dodge Charger Hellcatnek. Tehát egy rossz mozdulattal csupa nagyon drága és/vagy különleges autót sikerült lekottázni.

Az eset akkor történt, amikor a szerelők tesztkörre vitték az Alfát javítások után. A szerelő elmondása szerint visszaúton kivágott elé egy furgon, amit heves kormánymozdulatokkal próbált elkerülni. Emiatt az autó leugratott a töltésről, elkapott egy fát, majd a levegőbe emelkedett, így kötött ki a Porsche tetején.

A Redditen felmerültek olyan aggályok, miszerint a szerelő a tesztkör alatt biztosan részeg volt, de az autó tulaja tagadta ezt a vádat. Nem kell komoly baki ahhoz, hogy az ember alól kiszaladjon egy ilyen 510 lóerős Giulia. Ebben a típusban egy kétturbós, 2,9 literes V6-os motor dolgozik, ami ilyen teljesítmény mellett még 600 Nm nyomatékot is kiprésel magából. Így nem csoda, hogy a bő 1,6 tonnás szedánnak csupán 3,9 másodpercbe telik a nulla-százas sprint.

Rip my Alfa Pt. 2
byu/Over_Inevitable6630 inAlfaRomeo

A jelentések szerint a baleset során a Porschét és az Alfa Romeót is sikerült totálkárosra törni. Csupán a GLE és a Charger úszta meg kisebb sérülésekkel, de innentől a javítás miatt már ezeknek is valamivel csökkenni fog az értéke.

Forrás: Carscoops