A Normafánál akkora a dugó, hogy visszafordítják az autósokat

2023.12.10. 10:06 Módosítva: 2023.12.10. 13:02

A svábhegyi víztoronynál fordítják vissza az autósokat a rendőrök, mivel az Eötvös úton akkora dugó keletkezett vasárnap délután, hogy mozdulni sem tud a forgalom.

A csúszós utak miatt bőven volt mit összegyűjtenie az utinform.hu-nak és a katasztrófavédelemnek. Lássuk, hol számíthatunk torlódásokra, útzárakra.

Szemétszállító gépkocsival karambolozott egy személyautó Budapest I. kerületében, a Krisztina körúton, a Kuny Domokos utcánál. A személygépkocsi a kukásautó alá csúszott, és a fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vontatták ki onnan. Az egységek kiszabadítanak két embert, aki a járműbe szorult.

Az M30-as autópályán, a 30-as és a 40-es km között mindkét irányban pályazárat vezettek be, mert egy meghibásodott portálszerkezet bontását végzik. Kerülni Miskolc és Szikszó között a 3-as főúton lehet. A forgalomkorlátozás várhatóan ma estig lesz érvényben.

Az M8-as autópályán, a 78-as km-nél, Dunaújváros térségében az M6-os autópálya irányába egy kamion keresztbe fordult, és elzárja a pályatestet, emiatt megállt a forgalom.

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható:
- a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz,
- valamint a Budakalász - Dobogókő - Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be.

Az ukrán-magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt, az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es km-nél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es km-nél fekvő Geleji pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat és az M35-ös - M4-es autóút útvonalra, a Nagykereki (RO) határ felé irányítja azokat. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.

Forrás: utinform.hu, katasztrofavedelem.hu