Egyhetes fokozott ellenőrzést tart a rendőrség: ha van egy kis eszed, nem kell félned

2023.12.11. 16:15

Nagyszabású ellenőrzést tart a Magyar Rendőrség az ország útjain. Ezt a ROADPOL nevű nemzetközi szervezet terve nyomán hajtja végre nem először az évben. Idén több hasonló ellenőrzést is tartottak, mindig egy kifejezett témára koncentrálva.

Az elmúlt évben vizsgálták a biztonsági öv megfelelő használatát vagy a gyorshajtást, de foglalkoztak kifejezetten kamionosokkal és buszsofőrökkel is. Az év utolsó ROADPOL akciójában pedig a bódult állapotban vezető sofőröket fogják kiemelni, függetlenül attól, hogy alkoholt vagy valamilyen más tudatmódosító szert fogyasztott mielőtt a volán mögé ült.

Emiatt fokozott rendőri jelenlétre és ellenőrzésekre lehet majd számítani 2023 december 11 (hétfő) és 17 (vasárnap) között. Persze ezeken az ellenőrzéseken egyáltalán nincs félnivalója annak, akinek eszébe sem jut az a felelőtlenség, hogy bódultan autót vezessen.

alkoholszonda.png

Nem véletlenül vezették be Magyarországon még 2008-ban a zéró toleranciát. Az alkohol és egyéb tudatmódosító szerek hatása miatt csökkenhet az ember reakcióideje és romolhat a valóságészlelése. Emiatt pedig vagy mi teremtjük a balesetveszélyes helyzeteket, vagy ha mi kerülünk bele, akkor nem fogunk tudni reagálni. Emiatt nagyon fontos, hogy tiszta fejjel, kipihenten üljünk az autóba, hiszen nem csak a saját életünkkel játszunk a forgalomban.

Forrás: Police.hu