Ideges volt a kamionos, leszorított az útról egy furgont

2023.12.12. 05:55

Borzalmasan veszélyes helyzetet teremtett egy türelmetlen kamionos a közelmúltban a 81-es főúton. Eleinte vadul villogott az előtte haladó autóra, majd tempós előzésbe kezdett, a baj ezután jött.

Az esetről videó is készült, amin az látszik, hogy miután a kamion még simán csak megelőzi a felvételt készítő autót, az utána következő furgonra viszont agresszíven ráhúzta a gigantikus jármű kormányát. A videó nem csak elsőre sokkoló.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

A kamion sofőrje nem aprózta el: a pótkocsival pont a fehér Transit mellett haladt, amikor jobbra kormányozta a szerelvényt. Szerencsére a furgon sofőrje időben kapcsolt, fékezett, és anélkül letért a padkára, hogy összeütköztek volna. Minden szempontból aggályos az egész szituáció.

Az eset szinte hihetetlen, hiszen ha a furgonos nincs ennyire résen, simán végezhette volna az árokban. Az indíték nem ismert, de talán tárgytalan is, hiszen az ilyen viselkedés semmilyen helyzetben nem elfogadható. Ahogy a BP-i autósok oldalán is említik, ilyen esetért adtak már felfüggesztett börtönbüntetést.

Forrás: BP-i autósok