Pusztító gokartot építettek egy C5-ös Corvette-ből, most akár a tiéd is lehet

2023.12.12. 11:31

Kis járműbe nagy motort rakni mindig izgalmas végeredményt szül és közkedvelt célpontok ezen az elven a gokartok. Ám most fordítva alakult a dolog, mert valaki egy alapból is erős, nagy motorral szerelt autót épített át gokarttá.

Egészen pontosan egy 1998-as Chevrolet Corvette C5-öt alakítottak át. Vagyis inkább feldarabolták és újra összerakták, mert a kész kép az eredeti autót nyomokban sem tartalmazza. Csupán azt látjuk, hogy valami penge buggy szerű gokartban van egy istentelen nagy motor. Ez valahol pontos, hiszen az eredeti 6 literes LS motor került a szerkezetbe, ami alsó hangon is 400 lóerő. Emellett viszont egy rakás módosítást hajtottak végre rajta és bár végeredményt nem tudni, gyengébb biztosan nem lett.

A Corvette-ből megmaradtak egyébként az első és hátsó bölcsők, amiket egy egyedi alumínium vázra rögzítettek. A futóművet is átalakították és a hajtásláncot is módosítani kellett, hiszen ami korábban orrmotor volt, az most a sofőrülés mögé került. Csatoltak rá egy négysebességes automata váltót és a hajtást levitték a hátsó kerekekre. Ilyen teljesítmény és méret mellett egyébként a klasszikus apró gokart kerekeket is elengedték, helyette komolyabb 18 colosokat kapott az őrült szerkezet.

Egy nagyon komolyan megépített gokartról van itt szó, amiben ha esetleg kevés lenne a kraft, akkor még egy nitró rendszer is a rendelkezésünkre áll. Bár nehezen tudnék elképzelni olyan helyzetet, amikor egy guruló csővázba nem elég a 6 literes V8-as, de mindig van feljebb. Ahogy a jármű árában is. A Cars&Bids nevű aukciós oldalon csaphatunk most le rá és egyelőre csak 7350 dolláron (2,6 millió forint) tart a licit. Mivel még december 15-ig tart az aukció, bármi megtörténhet.