170-nel siető skodás mentette meg a gyorshajtók becsületét

2023.12.13. 11:34

„Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1345-en lépték át, amely az előző héthez képest jelentősen – negyedével – csökkent." - írja a police.hu-n megjelent közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyorshajtók mellett kilenc ittas állapotban vezető sofőrt is fogtak az egyenruhások, amely szinte fele az elmúlt heti számnak.

A megengedettnél gyorsabban haladók többsége 39 000 forintos közigazgatási bírságra számíthat, ám három, kirívóan szabálytalan sofőrnek várhatóan jóval nagyobb összegű csekk érkezik. Egyikük Tataházán hajtott 97 km/h-val a megengedett 50 helyett, a másik kettő pedig 159, illetve 172 km/h sebességgel száguldott 90-es sebességkorlát mellett.

page 1212



A rendőrség a közelgő ködös, párás időjárás veszélyeire is felhívta a figyelmet: „A szitáló ködtől az utak a rájuk rakódott por miatt csúszóssá, nyálkássá válnak, így a gépjárművezetőknek számolniuk kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodási manőver nehezebben hajtható végre, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Gépjárművezetőként közlekedjenek figyelmesebben, gyalogosként pedig hordjanak láthatósági mellényt, amely észlelhetőségüket, és ezáltal biztonságukat is sokszorosára növelheti!"