Elsüllyesztették a lopott, elektromos Lancia prototípusát

2023.12.14. 06:15

Az utóbbi időben többször előfordult, hogy egy autóról – vagy bármi másról – idő előtt szivárogtak ki a képek, esetleg adatok. Sok esetben szándékos marketingfogásról van szó, de ebben az esetben biztos nem.

Elképesztő módon szivárgott ki a valószínűleg 2024-ben vagy 2025-ben érkező Lancia Ypsilon prototípusa. Az autót korábban ellopták a Stellantis egyik gyárából Franciaországban, majd tisztázatlan körülmények között elsüllyesztették.

Utóbbit szó szerint kell érteni: a még hivatalosan nem is létező Ypsilont ugyanis egy csatornából kellett kiemelni, miután a tolvaj ottfelejtette. A hatóságokat egy szokványosnak tűnő mentéshez riasztották: a csatornában egy autó tetejét fedezte fel valaki, aki nem is sejtette, hogy valójában mennyire különleges darabról van szó.

A mentés közben derült ki, hogy ez bizony egy prototípus, amit álcázás nélkül még sehol nem lett volna szabad látnia a nagyközönségnek. Bár a fotók nem olyan részletesek, és az autó eleje is alig látszik, ez így is jóval több, mint ami belefér.

Így nemcsak maga az autó szivárgott ki, hanem abból konkrétan némi víz is. Arra még nem derült fény, hogy az autót ki és hogyan lopta el, majd hogy végezte a szerencstlen Ypsilon a csatorna mélyén.

Forrás: L'Est Républicain