Videó is készült Michael B. Jordan hollywoodi Ferrari-zúzásáról

2023.12.16. 14:59

Ha azt hitted, hogy Michael B. Jordan a kosaras fia, akkor tájékozatlan vagy, mint én. B. Jordan színész, az imdb alapján püfölős és szuperhősös filmekben játszott, így legfeljebb a büszkeségének fáj, hogy nemrég egy álló Kiába csattant a Ferrari 812 Superfastjével - Hollywoodban. Most egy videó is előkerült a balesetről.

Nem egyszerű 800 lóerőt kordában tartani, főleg ha csak a hátsó kerekeket hajtja, sokan fele ekkora teljesítménnyel is a kocsibeálló betonjának kormányozzák a BMW-jüket. Nem felmenteni akarom Jordant, mert ha nem is őrült a tempó, de a mellette haladó 488-as Ferrari alapján egy laza pirostól pirosig gyorsulgatás rajzolódik ki.

Nem tudni, pontosan miért indult meg a Superfast hátulja egyenes úton, lehet, hogy egy útegyenetlenség dobta meg vagy egy olajfolton csúszott meg, a lényeg, hogy nem volt hely a korrekcióra, az autó jobb eleje elkapta az út szélén álló Kiát. A lényeg, hogy senki nem sérült meg komolyabban.

A 812 Superfast a Ferrari 2017-es gran turismója, elődje a F12berlinetta volt. A 800 lóerőt és 718 Nm nyomatékot a Ferrari 6,5 literes V12-ese termeli, mindez bő 1,7 tonnát mozgat, a súlyelosztás 47-53 a hátsó tengely javára. Újságíró kérdezi, hogy honnan a név: a 8-as a 800 cavalli vaporére, azaz lóerőre utal, a 12 a hengerek számát jelenti, a Superfastet pedig nem kell magyarázni: szupergyors.

Címlapkép: effspot