180 méteren keresztül zuhant autójával egy hegyoldalban, négy nap múlva találtak rá

2023.12.17. 07:35

Kisebb csoda történt nemrég az amerikai Idaho államban, ahol egy nő szakadékba zuhant az autójával. Több napig volt egyedül, mire megtalálták és értesítették a mentőegységeket. Végül sikerült megmenteni, kórházba szállították.

A 72 éves Penny Clark Chevrolet Equinoxával haladt a Map Rock úton december 5-én, amikor ismeretlen okokból letért az úttestről és 180 méteren keresztül zuhant egy hegyoldalban. A nőt nem sokkal később keresni kezdte a rendőrség, mert rokonai bejelentették az eltűnését. Legközelebb csak december 9-én hallottak róla újból, amikor két arra túrázó férfi megtalálta a roncsot, majd 12 méterrel odébb a nőt.

Azt mondták, hogy Clark eszméleténél volt, és figyelt rájuk. Értesítették a speciális mentőket és a rendőrséget, utóbbi hamar azonosította is az eltűnt személyt. Egy órán belül a helyszínen voltak a mentők is, a nehéz terepviszonyok miatt a mentés nagyjából két órán keresztül tartott. Levitték a legközelebbi útra, ahonnan később mentőhelikopter szállította kórházba.

A mentést végző egységek elmondták, hogy Clark túlélése kisebb csoda, az esetre még sokáig emlékezni fognak. Azóta Clark egyébként már találkozhatott a családjával is, és úgy néz ki, hogy teljesen fel fog épülni.

Forrás: Carscoops