Megszólalt a patakba csúszott autó sofőrje

2023.12.18. 11:31

Vasárnap reggel patakba csúszott egy autómegosztós VW e-Up a III. kerületben a Nánási úton a jeges útviszonyok miatt - a sofőr most elmesélte, milyen volt az eset belülről.

A vízbe "fulladt" autót végül a fővárosi hivatásos tűzoltók, búvárok és egy daru segítségével tudták kiemelni a patakból, amelyről a Katasztrófavédelem egy videót is megosztott.

 Az RTL Híradó megszólaltatta az autó sofőrjét, aki úgy számolt be az esetről, hogy „tényleg olyan, mint a hollywoodi filmekben. (...) Pánik van, bezártság van, csorog be a víz, nincs idő”. Hozzátette: az nyugtatta meg, hogy járókelők látták a balesetet, akik már értesítették a tűzoltókat.

A sofőr sérülések nélkül megúszta a patakba zuhanást. Az autóból a hátsó ajtón tudott távozni. Szerinte nagyon szerencsés volt, ugyanis ahol behuzant, van egy gázcső, reklámtábla, valamint a patakot is beton veszi körbe, és ezekből egyiket sem találta el.

A műszaki mentés sikeres volt, egyetlen nehezítő tényező a patak fölötti nagyfeszültségű villanyvezeték volt, amit a mentés idejére áramtalanítani kellett. 

A sofőr helyszíni bírságot kapott a történtek miatt.