Lerobbant busz az M7-esen, elszabadult uszály, kigyulladt autók, karambolok - balesetekkel indult a kedd

2023.12.19. 08:59

Számos baleset akadályozza a forgalmat az ország különböző részein. 

Az M7-es autópályán Budapest felé a 31-es km közelében egy lerobbant autóbusz vesztegel a külső és a leálló sávon, vezessenek óvatosan Martonvásár térségében - közölte kedden reggel, nem sokkal fél 9 után az utinform.hu

A tájékoztatóból kiderült az is, hogy egy elszabadult uszályt mentettek az M0-s autóút környékén, a Hárosi Duna-hídnál. A 14-es kilométernél a forgalomkorlátozás már megszűnt, de a torlódás mindkét oldalom közel 3 kilométeres. 

A katasztrófavédelem pedig azt írta:

  • Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a Paksot és Pusztahencsét összekötő út 9-es kilométerszelvényénél. Az ütközés erejétől a személyautó a tetejére borult. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a felborult járművet. A balesethez a mentők is kiérkeztek.
  • Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Nagytarcsán, a Váltó utcában. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. Újpesten, a József Attila utcában is kigyulladt személyautó adott munkát a tűzoltóknak. 
  • Megcsúszott az úttesten, padkának hajtott, majd felborult egy gépkocsi Sopronban, a Virágvölgyi úton, a Tövis köz közelében. A jármű vezetője a soproni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni. Az egységek csörlő segítségével dolgoznak a műszaki mentésen, amelynek idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Megjegyzés: A fenti információk az adot időpontban, kedden reggel fél 9 körül voltak érvényben, később minden érintett térségben, útszakaszon változhat a forgalmi helyzet.