Egy Chevrolet kereskedés chatrobotja a Teslát ajánlja, megrendelni is segít

2023.12.19. 13:54

Pár Chevrolet kereskedés úgy gondolta, hogy munkára fogja a ChatGPT-t: a mesterséges intelligencia (AI) automatikusan válaszol az ügyfelek írásos kérdéseire. Az elképzelés remek, csak épp kontraproduktív, ha nincs kordában tartva.

Ugyanis a ChatGPT alavetően nem egy Chevrolet-párti AI, ezáltal nagyon jó szándékkal ajánl nem csak márkán belüli modelleket. A Manchester, New Hampshire-i kereskedés chatbotja például SUV kategóriában a Toyota RAV4-et tartja a legjobbnak, szedánok közül pedig a BMW 3-as szériát. A Chevroletnek egyébként rengeteg SUV modellje van, valamint szedánokból is ott van egy, a Malibu.

Egy Reddit felhasználó pedig összehozta, hogy a chatbot Chevyk helyett a Kommunista Párt kiáltványáról számoljon be.

gwfxu6tlzz6c1.png

De két személy ennél is tovább ment: az egyik "elhitette" a Watsonville-i Chevy kereskedés chatbotjával, hogy az valójában a Teslának dolgozik. Így a robot felsorolta, hogy miben jobb a Tesla a Chevynél, sőt egy Model Y tesztvezetés kérelmet is küldött a felelős személyzetnek, ami valószínűleg a Chevy kereskedés valamelyik dolgozóját jelenti.

8vmetfme6y6c1.png

A másik esetben a chatrobot a Tesla Model 3 AWD-t ajánlotta, mint prémium villanyszedán, amellyel kapcsolatban részletezte, hogy azt hol és hogyan lehet megrendelni. De ha a kuncsaft éppen nincs gépközelben, akkor a kérelmet szívesen továbbítja egy ott dolgozónak (mármint a Chevy kereskedésben dolgozónak), aki intézkedik a Tesla megrendelésével kapcsolatban.