A jövő autóantennája láthatatlan lesz

2023.12.21. 15:22

Az autók antennáinál nem történt igazán átütő változás az elmúlt évtizedekben. Kisebbek lettek, illetve egy ideje már cápauszonyra hasonlító külsővel készülnek, sőt, már különböző, rejtett változatok is használnak egy sok ideje.

Az LG most teljesen láthatatlanná tenné az autók antennáit. Legalábbis egy ilyen, egyébként igen érdekes megoldást fognak bemutatni a 2024 januárjában megrendezésre kerülő CES-en. 

Forrás: LG / Saint-Gobain Sekurit
Forrás: LG / Saint-Gobain Sekurit

Ezúttal a technológia lenne kicsit eltérő: az lényege, hogy a hagyományos antennát egy fóliával szeretnék helyettesíteni, ami teljesen átlátszó, így felhelyezhető egy üvegre. Utóbbi miatt az LG a francia üveggyártó céggel, a Saint-Gobain Sekurittal együttműködve fejlesztette ki a láthatatlan antennát.

A transzparens telematikai megolás – ahogy ők hívják – szerintük széles körben adaptálható lesz: ez azt jelenti, hogy nemcsak arra lesz jó, hogy egy láthatatlan eszközzel fogjuk a Dankó Rádiót, hanem sok más antennát is helyettesíthet, nem csak a rádióét. Részleteket majd januárban mondanak.

Mindez úgy hangzik, mintha valami óriási újdonság lenne, de a valóságban ez nincs így. Beépített, nem látható antennákat már régóta használ az iparág, tehát az LG nem talált fel semmi újdonságot.

Forrás: LG / Saint-Gobain Sekurit