Peugeot-khoz és Suzukikhoz is használható diagnosztikai eszköz: a Game Boy

2023.12.21. 16:20

A jelenlegi fiatal generáció talán már nem is tudja, hogy mi az a Game Boy. Egy kis kézi játékkonzol, aminek később több változata is megjelent. Bár elsődlegesen egyszerűbb játékokhoz tervezték, kiderült, hogy diagnosztikai eszközként is működik.

Az eredeti Game Boy, majd Game Boy Color és végül Game Boy Advence modellekből összesen nagyjából 200 millió darabot értékesítettek, bizonyos piacokon még ma sem ritkaság. A retró holmikat gyűjtők még mindig szívesen keresik fel a fiók alján elfelejtett Game Boyokat, ám van egy másik piaca is.

Felfedezték ugyanis, hogy a kis játékkonzolok alkalmasak diagnosztikai eszköznek is a 2000-es évek elején készült Peugeot, Suzuki és Aprilia robogókhoz. Csak egy speciális átalakító kábel és adattároló kell az eszközhöz, amit aztán a motorvezérlőhöz csatlakoztatunk.

A videóban a Game Boy Color kijelzőjén meg is jelennek az alap adatok, sőt, később olvashatunk és törölhetünk is akár hibakódokat, vagy áthangolhatjuk a motort. Emellett az eszköz akár frissíteni is képes a motor vezérlőegységét, tehát tényleg teljes értékű diagnosztikai eszközként szolgál. Arra figyelni kell viszont, hogy évjárattól függ, hogy az adott robogóhoz melyik Game Boy kivitel passzol.

Forrás: Motor1