Öt autó ütközött, lezárták az M5-ös autópályát

2023.12.23. 06:43

Több helyen is torlódásra, balesetekre lehet számítani az ország útjain.

Az éjszaka folyamán több helyen is havazott, így csúszós utakra lehet számítani. A délelőtt folyamán a csapadékhajlam csökkenni fog, később viszont újabb csapadékhullám érkezik.

A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat - amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken, de helyenként akár síkvidéken is vastagabb lehet -, majd délnyugat, nyugat felől lassú enyhülés kezdődik. - met.hu

Sokan tartanak az M1-es autópályáról az M5-ös autópályára. Ez okból kifolyólag lelassult az előrejutás az M0-s autóút és M5-ös autópálya csomópontja előtt.

A nyugatról keletre tartó erős tranzitforgalom miatt az M1-es autópálya teljes hosszán, Hegyeshalom és Budapest között, telített sávokra és szakaszos torlódásokra készüljenek az arra közeledők! A menetidő többlet kb. 1 óra. Alternatívaként az 1-es főutat érdemes választani, ugyanakkor ott is megnövekedett forgalommal kell számolni!

Két személygépjármű karambolozott korábban az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségben. A 137-es km-nél ismét két sávon lehet közlekedni, azonban továbbra is torlódik a forgalom.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Kunszállás közelében több jármű karambolozott. A 100-as km-nél a forgalmat megállították, ami több km-es torlódás generál.

Kicsit távolabb - szintén a határ felé - a 111-es km-nél is baleset történt. Ott csak a leállósáv járható.

A fentebb említettek miatt - aki teheti, annak - érdemes Kecskemét és Kiskunfélegyháza között az 5-ös főutat választani.

Baleset történt az 1-es főúton, Gönyű határában. A 107-es km-nél forgalomkorlátozásra készüljenek!

Árokba hajtott egy autó a 62-es főúton, Perkáta közelében. A 12-es km-nél a fél útpályát lezárták.

Súlyos baleset történt a 81-es főúton, Kisbér és Bakonysárkány között. A 40-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat megállították. Aki teheti - nagy kitéréssel ugyan, de - Bakonyszombathely felé tud kerülni.

A 84-es főúton, Újkér térségében baleset történt. A 91-es km-nél félpályás útzár mellett helyszínelnek rendőrök.

Átadták a forgalomnak Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötőutat, illetve a Maconkára vezető összekötőút egy újabb szakaszát.

Az ünnepi kamiontilalom december 23-án, ma este 22 órától, december 26-án, kedden 22 óráig lesz érvényben. Valamint szilveszterkor december 30-án 22 órától, január 01-jén 22 óráig tart majd.

Forrás: met.hu, utinform.hu, katasztrofavedelem.hu