Végre film készül a WRC történetének legnagyobb csatájáról

2023.12.25. 06:37

1982-ben az Audi felforgatta a rali világát a Quattróval. Bár az azóta legendaként emlegetett B-csoportos szörnyeteg összkerekes hajtásláncával valódi forradalmat hozott, 1983-ban komoly kihívója akadt egy tradicionális, hátsókerék-hajtású raliautó személyében. Ez volt a lapos és könnyű Lancia 037.

A nagy német gyártó és a jóval kisebb olasz gárda harca a WRC történetének talán legizgalmasabb szezonját hozta, melyben a két teljesen eltérő elvek mentén épített autó mellett olyan versenyzők csaptak össze, mint Michèle Mouton, Hannu Mikkola vagy Walter Röhrl.

A Ford és Ferrari harcát feldolgozó Az aszfalt királyai, valamint az Enzo Ferrari életének talán legnehezebb időszakát érintő Ferrari után úgy tűnik, a Lancia és az Audi küzdelme is a filmvászonra kerül. Nemrég ugyanis a HanWay Films YouTube-csatornájára felkerült a Race For Glory című alkotás előzetese, amelyet az 1983-as rali-világbajnokság eseményei ihlettek.

Bár a kedvcsinálóban akad néhány kínos pillanat, legalább ennyi látványos, izgalmas képsort is kapunk. Reméljük, a kész mű méltó lesz a legendás szezon izgalmához.