Autókat mentettek ki a megáradt Rábából Győrben

2023.12.26. 09:57

Győrben sok másik településhez hasonlóan a folyók árterét több helyen parkolóként hasznosítják. Az év nagy részében ez semmilyen problémát nem okoz, hiszen az autók egy esetleges áradáskor gyorsan elmozgathatók, cserébe addig sem foglalják a helyet máshol. Azonban karácsonykor, amikor sokan megállnak a megszokott parkolóhelyükre, miközben a Rába az olvadó hó miatt épp ki talál önteni, a helyzet máris sokkal komplikáltabb lesz.

Természetesen az áradásról előre tudni lehetett, a parkolót lezárták és árvízvédelmi készültséget hirdettek meg, ám azok, akik több hétig is a parkolóban tárolják az autójukat valószínűleg nem hallottak a veszélyről, így autóik a víz útjában maradtak.

 A győri hivatásos tűzoltólaktanya csupán pár lépésre van az adott parkolótól, így egy idő után a tűzoltók valószínűleg megunták a vízben álló autók látványát, a rendőrség kérésére a partra vontatták a négy szorult helyzetben hagyott gépet. Az, hogy a tulajdonosok mikor jelentkeznek járműveikért, jó kérdés, ám biztos nem lesz olcsó mulatság rendbe rakni a vízkáros autókat.

Forrás: Index.hu