Nem adtak bérautót Verstappennek, mert túl fiatal

2023.12.29. 17:00

Max Verstappen családja és barátai társaságában éppen Portugáliában nyaralt, amikor a háromszoros Forma 1-es világbajnok autót szeretett volna bérelni a Sixt nevű szolgáltatótól. A holland fenegyerek ki is nézett magának egy Mercedes-AMG GT-t, ám a papírmunka végül nem ment simán.

A Sixt bérlési szabályzatában ugyanis szerepel egy kitéte, mely szerint az AMG GT-hez hasonló nagyteljesítményű autókat kizárólag harmincadik életévüket betöltött ügyfelek bérelhetik ki, Verstappen pedig - aki előbb versenyzett F1-es autóban, mint hogy jogosítványát megszerezte volna - még csak 26 éves. A Sixt alkalmazottja tehát közölte 2021, 2022 és 2023 világbajnokával, hogy fiatal kora miatt nem adhatja oda neki a kiszemelt autót. Verstappen végü kénytelen volt beérni egy ötös BMW-vel.

GettyImages-1814467216

A Sixt először tisztázta, hogy munkatársuk csak a szabályzatnak megfelelően járt el, majd bocsánatot kért a RedBull versenyzőjétől: "Előforulhatnak speciális esetek, amelyek indokolhatják a szabályoktól való eltérést. Ez is egy ilyen. Bocsánatot kérnünk Mr. Verstappentől. Ő bármikor kibérelheti bármelyik autónkat. Természetesen nincs kétségünk vezetési tudását és erős autók terén szerzett tapasztalatait illetően." - nyilatkozta a vállalat szóvivője.

Egyes értesülések szerint Verstappen azóta már megkapta az áhított AMG GT-t.

Forrás: thedrive.com