Sávokon keresztül tolatgatott, mert elnézte a lehajtót az M3-as autópályán

2023.12.29. 06:34

Ezerszer ellőtt klisé, hogy az autópálya veszélyes üzem, de látszólag mégsincs ezzel mindenki tisztában. Főleg az az opeles nem, aki sávokat átívelő tolatásba kezdett, miután elnézte a lehajtót.

Egy autós haladt az M3-as autópályán Debrecen irányába, fedélzeti kamerája előre és hátra is rögzítette az utat. Nem volt sűrű a forgalom, de azért voltak körülötte mások is, akik miatt könnyebben észrevehetett egy féleszű opelest. Ahogy odaért, előtte már hevesen fékeztek, és ő is kénytelen volt minél jobban az elválasztókorlát felé húzódni.

Egy szürke Opel Corsa sofőrje ugyanis látszólag magasról tojva maga körül mindenre, tolatásba kezdett a külső sávban, és közben átgurult a belsőbe is. Innen tolt egy jobbra előrét és a forgalomra merőlegesen eltűnt a lehajtón. Valószínűleg nem sorolt ki időben és így próbált korrigálni ahelyett, hogy biztonságosan lemegy a következőn.

Azt gondolom, nincs értelme egyenként taglalni, hogy egy bőven 100 km/h feletti forgalomú autópályán miért nem fékezünk állóra és állunk neki Y-ozni. Remélhetőleg a videó eljut majd olyan körökbe, ahol a sofőrt számonkérik a manőverért. Nem biztos, hogy annak, aki erre képes, helye van a forgalomban.