Lesifotót lőttek egy lehetséges Dacia kisbuszról

2023.12.31. 13:18

A különböző gyár- és fejlesztőközpont-látogatások alkalmával szigorú protokoll szerint elveszik az újságírók és vendégek telefonjait és fényképezőgépeit, hogy ne szivárogjanak ki olyan, fejlesztés alatt álló modellek, amiket még nem láthat a nagyközönség. Hogy most ebbe a rendszerbe csúszott-e hiba, vagy egy belső munkatárs vállalt egy merészet, nem tudjuk, csak annyit, hogy a képen egy új Duster-orrú modellt látunk.

Az autó egy közepes méretű formatervezői makettnek tűnik, tehát egyáltalán nem biztos, hogy egy gyártásra szánt típus előképe, egyszerű formagyakorlat is lehet. Arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy megmutassa, milyen lenne egy Dacia (Duster-orrú) kisbusz: bár laposabb a normál csapatszállítóknál, emiatt kicsit egyterűs a látvány, ezt leszámítva arányaiban és méreteiben a Volkswagen ID.Buzzt idézi.

A márka népszerűségét ismerve igény valószínűleg lenne rá, kérdés, hogy a mai emissziós normák mellett melyik piacon és milyen motorváltozatokkal lenne életképes: a Daciának benzines, gázos és hibrid hajtásláncai vannak, de az anyacég Renault tarsolyában még akadhat alkalmas motor: pluginként, tisztán elektromosként vagy dízelként tudnánk elképzelni.

Mit szólnál egy Dacia kisbuszhoz?