Új év, új Skoda, jön az új Octavia!

2024.01.03. 08:42

Az SUV-őrület ellenére a Skoda kínálatában még mindig egy közepes méretű szedán, az Octavia a legnépszerűbb darab. Hogy ez így is maradjon, folyamatosan frissítik, aktualizálják a modellt. Ennek fényében pedig pont 2024 februárjában érkezik a ráncfelvarrás.

A jelenlegi Octavia-generációt 2019-ben mutatták be, ami bár érzésre szinte tegnap volt, valójában lassan 5 éve. Emiatt megérett a modell egy időközi frissítésre, amely során nemcsak az autó elejét ás hátulját, de a belterét is átalakítják egy kicsit. Legalábbis erről árulkodnak azok a kémfotók, melyek még augusztusban a Carscoops oldalán jelentek meg. Az álcázás ügyes, azért néhány apróságot így is ki lehet venni.

Nemrég ráadásul megjelent egy rövid videó, amelyben a cseh gyártó 2024-et köszönti és boldog új évet kíván. Emellett pedig mutat egy takaróhuzat alatt álló új Skoda Octaviát, amelynek pontosan kivehetőek a fényszórói és a logója. Előbbinél újdonság, hogy a nappali menetfény a lámpatesten kívül, a hűtőmaszk felé húzódik, míg az emblémánál inkább az az érdekes, hogy átüt a fekete lepedőn. Hogy ez csak trükk, vagy a faceliftes modellen világítós lesz az embléma, azt nem tudni - de utóbbi tipp elég vagány lenne.