Egyszerre menő és aranyos: offroadra felkészített pickupot mutatott a Suzuki

2024.01.04. 07:25

A Suzuki Super Carry felénk is ismert, de Európában kevésbé elterjedt típus. Japánban azonban igen népszerűek az apró kisteherautók, így a Super Carry is, amiből most egy menő külsejű, terepezésre is alkalmas példányt mutattak.

A Suzuki a Tokyo Auto Salonon mutatta be a hergelt Super Carryt, ami bár tényleg baromi jól néz ki, egyelőre sajnos csak egy koncepció.

Ez a hagyományos Super Carry - Forrás: Suzuki
Ez a hagyományos Super Carry - Forrás: Suzuki

A Super Carry Mountain Trail kialakítása a kemény terepezésre átalakított, hatalmas teherautókat idézi, csak épp kicsiben, furcsa arányokkal. Van rajta bukócső, de nemcsak a platón, hanem körbeveszi a fülkét is, sőt, még az ajtókat is csőből alakították ki. Utóbbi miatt láthatóak az autó színére rímelő, mustársárga versenyülések is.

Suzuki Super Carry Mountain Trail - Forrás: Suzuki
Suzuki Super Carry Mountain Trail - Forrás: Suzuki

Látható, hogy több, terepezésnél hasznos elem is került rá: vannak alsó védőlemezek, masszív vonószemek, fényhíd és több más apróság is. A felnik és a gumik olyannak tűnnek, mint amik alkalmasak az offroadra, csak épp a méretük nem stimmel igazán, hiszen nagyon kicsik, de a hasmagasság is kevésnek tűnik.

A hajtásról egyelőre nem közöltek konkrétumokat, de ha azt feltételezzük, hogy ez nem változott, akkor egy 658 köbcentis, 50 lóerős szívómotor mozgathatja a különleges Super Carryt is, akárcsak a hétköznapi változatot. Szériaváltozatról se esett szó, pedig annyira jól mutat a terepezésre alakított Suzuki, hogy egészen biztosan találnának rá vevőket.

Forrás: Suzuki