Ismét rekordévet zárt a Rolls Royce személyreszabott autóival

2024.01.08. 12:22

Míg sok ember spórol, ahol tud, és próbál túlélni a válság időszakában, van egy szűk társadalmi réteg, aminek semmi sem fáj. Ennek köszönhetően zárhat rekordévet egy olyan autógyártó, aminél százmillió forinttal még senki vagy.

Ilyen a legendás brit gyártó, a Rolls Royce is, aminek a legolcsóbb modellje jelenleg a Ghost. Azt már akár 350 ezer dollár körüli áron is hazaviheti bárki alapáron a Car and Driver nevű lap szerint, de ez így is bő 120 millió forint. A márka legnépszerűbb modellje a jelenlegi trendeknek megfelelően a Cullinan SUV, amely bő 135 millió forint körüli áron mozog. Mégsem ez a legdrágább modell a palettán, hiszen a Rolls Royce csúcsát jelentő Phantom alapára átszámítva bő 170 millió forint.

Ezek egészen földöntúli összegek, viszont a márka idén így is képes volt eladni 6032 autót. Ez nem hangzik soknak, ám nem egy tömeggyártóról beszélünk, aki széles rétegeket szolgál ki. Ráadásul ez új rekord, hiszen 2022-ben még csak 6021 autót adtak el, ami egyébként a brit gyártó történetében az első 6000 fölötti éves eladási szám.

A Rolls Royce vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös büszkén számolt be a magas eladási számokról. Kiemelte, hogy 2023-ban minden eladott modelljük kisebb-nagyobb mértékben, de személyreszabott autó volt, ami a brit márkánál bevett szokás. Emellett a nemrég bemutatott első elektromost modelljüket, a Spectre-t komoly érdeklődés övezi, még a fiatalabb korosztályok körében is.

Forrás: Autocar