Hummer H1-ből épített olasz luxusterepjárót valaki? Akárki?

2024.01.08. 16:33

Az olasz Carrozzeria Coggiola karosszériaépítő nem egy széles körben ismert cég, pedig 1966-ban alapította Sergio Coggiola. Talán az egyik legismertebb autó, ami a nevéhez köthető, a moduláris Mercedes-Benz VRC prototípus. Most viszont egy nem prototípus autója került eladásra, a Hummer H1-en alapuló Coggiola T-Rex.

A Coggiola T-Rexszel először a 2000-es Genfi Autószalonon találkozhattunk, ahol azzal reklámozták, hogy ez egy stílusos, luxusterepjáró, amivel bárhova eljuthatunk.

A Coggiola T-Rex egy Hummer H1-en alapul, így ugyanazt találjuk benne, mint a Hummerben. 6,5 literes V8-as turbódízel, 4 sebességes automata váltó, AMGC 4x4 meghajtás. A T-Rex 197 lóerős és míg a honlapon a nyomatékát nem részletezték, addig a Hummer H1 ezen verziója 583 Nm leadására képes. Végsebessége 135 km/h.

Külsőleg azonban semmi sem maradt érintetlenül a T-Rexen, amiről nehéz mit írni. Az eleje nyomokban WJ Grand Cherokee-t tartalmaz, de ezen kívül az autó alig hasonlítható bármihez.

A beltér is teljesen egyedi, a H1-esek robosztus, szögletes, fekete műszerfalát is kicserélték, helyette lekerekített krém és kék színű váltotta - ez a színkombináció az egész kabinban megtalálható.

Nem az első alkalom, hogy az autó gazdát cserél(ne). Először 2008-ban kínálták megvételre 499 ezer euróért. Most viszont nem publikus az ára.