Megvolt a Quattro-felirat, ami gyárilag fűti a szélvédőt?

2024.01.10. 06:19

A nyolcvanas és kilencvenes években készült autókat nem véletlenül övezi töretlen rajongás: sok köztük a rettentő érdekes típus, már kellően retrónak számítanak, de a műszaki megoldásaik és az általános egyszerűségük miatt sok még ma is remekül használható.

De nemcsak a nosztalgia és a használhatóság közötti tökéletes egyensúly miatt szeretjük őket annyira, hanem a remek stílusuk és a menő megoldásaik miatt is.

DSC08530

Itt van például az Audi Coupe Quattro, ami a letisztult, egyszerű és szép arányú dizájn miatt hamar klasszikus lett, és érdekesség is akad benne bőven. Most nem a kifinomult Quattro-hajtásra, és nem is a gyönyörűen éneklő sorötös benzinesre gondolok, hanem valami igazán elegáns részletmegoldásra.

Forrás: Retro Garage - Instagram
Forrás: Retro Garage - Instagram

A Coupe Quattro hátsó szélvédőjében egy felirat hirdeti, hogy az adott változatnak mind a négy kereke hajtott. A logó már önmagában is jól néz ki, de ezúttal ez nem csupán dekoráció, funkciója is van: fűt.

Igen, a Coupéban a Quattro-feliratot fűtőszálból hajtogatták bele a hátsó szélvédőbe, méghozzá duplán. Utóbbi kétszerezés miatt egy fagyos téli napon gyorsabban leolvasztja maga körül a jeget, így a Quattro-felirat lesz az első, ami kiolvad. Ez mennyire király már?

Forrás: Retro Garage - Instagram