Erre várt a világ: itt a Nissan Ariya Nismo

2024.01.12. 17:53 Módosítva: 2024.01.12. 17:53

Ma már egyáltalán nem furcsa, ha egy gyártó a crossover vagy SUV modelljeiból készít sportváltozatot. Ezért pedig már a Nissan Ariya Nismóra sem tudunk ferde szemmel nézni, főleg ha annyira jó, amilyennek mondják.

Komoly hangsúlyt fektettek a külső megjelenésre: az optikai kiegészítők és a 20 colos felnik miatt egyértelműen agresszívabb lett az alapból kicsit butácska formájú Ariya. Belül elhelyeztek néhány kicsit sem diszkrét Nismo logót és egy jobb oldaltartású, sportosabb ülésszettet.

A Nissan szerint sokat javult az autó vezethetősége, de hogy mitől, azt egyelőre nem árulták el. Ahogy semmilyen adatot nem közöltek a menettulajdonságokról, csupán annyit, hogy az autóban lesz egy Nismo üzemmód. Ebben javul az autó gázreakciója és olyan hangja lesz, mint egy Formula E autónak.

A hajtáslánccal kapcsolatban már kicsit többet mondtak. Az Ariya Nismo az alapmodell e-4ORCE kivitelére épül, tehát ez is összkerekes lesz. A gyengébbikbe egy 66 kWh-s akkumulátort építenek és a rendszer összteljesítményét 367 lóerőre, a csúcsnyomatékát 560 Nm-re növelik. Az abszolút csúcsváltozatba már 91 kWh-s akkumulátort szerelnek, a teljesítmény  annál a modellnél 435 lóerőre, a csúcsnyomaték 600 Nm-re nő. Az már más kérdés, hogy előbbi esetben 2, míg utóbbiban bő 2,2 tonna az Ariya Nismo.

Forrás: Carscoops