Több helyen is szakad a hó - útinform

2024.01.19. 12:51

Magyarország több pontján is szakadó hóeséssel lehet találkozni. Az utinform.hu ezzel kapcsolatban a lenti információkat osztotta meg.

A Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közi területeken, az Északi-Középhegységben és a Tiszántúlon is télies útviszonyok fogadják az autósokat: havazik, vagy szállingózik a hó. Az eddig leesett hó vastagsága a hegyekben 3-4 cm, máshol 1-2 cm, de az erős, északnyugati szél miatt előfordulhatnak hóátfúvások, ami sokat ront a látási körülményeken. A havazással érintett területeken az autópályák és a főutak burkolata többnyire vizes vagy sónedves, a hegyvidéki utak a Mátrában és a Mecsekben valamint az alsóbbrendű utak a Dunántúl déli felében és az észak-keleti megyékben vékony rétegben havasak vagy latyakosak. Sok a megcsúszásos baleset, ezért az úton lévők a télies körülményeknek megfelelően, lassabban, óvatosabban vezessenek és kerüljék a felesleges előzéseket!

Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Érd térségében baleset történt. A 18-as km-nél forgalomkorlátozásra, torlódásra kell számítani az arra haladóknak.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 3 km-t.

Forrás: utinform.hu