2024.01.23. 06:10

A jelenlegi generáció hiába az első önjáró karosszériás Defender, a tunerek az első pillanattól kezdve imádják levágni a tetejét, hogy aztán létrehozzanak valamit félúton a Volkswagen T-Roc Cabriolet és a Toyota Century SUV Cabriolet között. Most a Hollandiában alkotó Heritage Customs tett ki magáért egy olyan ötdarabos szériával, melyet körülbelül öt percig tartott értékesíteni is.

LVK 4092 3000x Totalcar

Pimp az új Defender nagyjából minden változata,  a rövid tengelytávú 90-es kompresszoros V8-cal szerelt verziójától kezdve a jóval praktikusabbnak mondható 130 dízelig. Ám mi a helyzet akkor, ha a padlólemez csavarodási szempontból az extra merevítések mellett simán megengedi a vászontetőt is?

Angliában a Kahn Design már megcsinálta a Defender 90-ből a sátortetős speedster verziót, The Flying Huntsman néven. Azt ígérték, évi nyolcat építhetnek majd belőle az 518 lóerős benzinmotorral. Mindez dicséretes, ám a holland Heritage Customs Valiance Convertible nevű átirata még exkluzívabb, hiszen összesen öt készül majd belőle.

Természetesen nem sima flexelésről van szó. A félautomata vászontető mellé az FIA-szabályoknak megfelelő bukócső kerül, a 22-colos kovácsolt felnikhez pedig elég jól passzol az itt látható Sunbeam sárga fényezés is. Az átépítés ára egyébként 76 ezer angol font, a donorautón felül. Vagyis az egyediség ára itt épp 34 millió forint.

Ezek után már csak a Defender 130-ból kéne csinálni valami hasonlót, hiszen a konkurensnek számító Ineos Grenadier változatlanul létraalvázas felépítése egészen extrém verziókat is megenged.