Ez nem Dumb és Dumber új furgonja, hanem egy Lamborghini prototípus

2024.01.26. 14:14

A gyártók rendszeresen viszik közútra a még fejlesztés alatt álló modelljeiket, ám ilyenkor ügyelniük kell arra, hogy ne szivárogjanak ki idő előtt a még hivatalosan nem létező autó formai megoldásai.

Ehhez különböző álcákat szoktak alkalmazni, amik sokfélék lehetnek: van, amikor csak pár matricát ragasztanak fel, de olyan is akad, amikor kamu kasznielemekkel védik az újdonságot a kíváncsi szemektől.

Sőt, olyan is van, amikor az egész autót beburkolják egy komplett ruhába, amitől tényleg nem látszik semmi az autóból. Így tettek most a Lamborghininél is: egy Urus-nak tűnő tárgyra húztak rá egy nagy, szürke leplet, amitől az autó némileg úgy néz ki, mint a Dumb és Dumber kutyás furgonja, csak épp szőr nélkül.

A furcsa álca tulajdonképpen több szinten is remekül működik: úgy kelti fel a figyelmet, hogy közben valóban nem mutat semmit az alatta lévő Lambóból. Jó eséllyel egyébként egy tölthető hibrid Urus van az álca alatt, bár ilyen modell érkezését eddig még nem erősítette meg a gyártó.

Mivel azonban a rokonából, vagyis a Porsche Cayenne-ből is létezik elképesztően erős, tölthető hibrid változat, illetve már az új Revuelto is hibrid hajtást kapott, logikusnak tűnik, hogy az Urus-ból várható ilyesmi.

A Cayenne csúcsa, vagyis a Turbo E-Hybrid a 4 literes, biturbós V8-asa mellé kapott elektromos hajtást, így az lett az eddigi legerősebb, utcai Cayenne. Mindez számszerűsítve 739 lóerős összteljesítményt jelent, amihez 950 Nm-es csúcsnyomaték társul. Ez a kraft 3,7 másodperc alatt gyorsítja a hatalmas SUV-t százra, a végsebessége pedig 295 km/h.

Mivel egyelőre a Lamborghini nem mondott semmi hivatalos részletet az Urus új változatáról, mindez csupán feltételezés. Ha tényleg érkezik ilyen modell, valószínű, hogy még a Porschénél is erősebb lesz, hogy a drágább Urus ne csak külsejében térjen el a Cayenne-től. Meglátjuk.

Forrás: Varryx / Motor1