Karácsony Gergely a járatritkítások visszavonását kéri, miután a BKK igazgató pulykákhoz hasonlította az utasokat

2024.01.26. 12:42

Csütörtökön jelent meg a 24.hu-n egy háttérbeszélgetés tartalma, amelyen Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szájából a következő szerencsétlen mondat hangzott el: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lenne belevonni, mert olyan mintha „hálaadás előtt megkérdeznénk a pulykát, hogy mi legyen vele”.

A kijelentésre Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár és BKK igazgató reagált: posztjában a járatritkítások megszüntetését és Walter lemondását kéri. Úgy tűnik, hogy az első kérése megvalósulni látszik, ugyanis péntek reggel Karácsony Gergely főpolgármester a következőt írta Facebook oldalán: „Arra kértem a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól és állítsák vissza a korábbi menetrendet.” Azóta Walter Katalin is bocsánatot kért a BKK Facebook oldalán.

A járatritkításokról múlthét vasárnap már megemlékeztünk, kiemelve, hogy a kapacitás annak ellenére, hogy a főpolgármester kapacitásújraosztást emleget, sehol sem bővült. A BKK ugyan kedden bejelentette néhány járat menetrendjének fejlesztését, ami valóban van, ahol valóban sűrítést jelent, azonban még dátumot sem tudtak mondani a változtatások bevezetésére, annak ellenére sem, hogy a többletkapacitás a ritkítások miatt rendelkezésre áll.